Kontakt

Tel/fax: ++385(0)23-342-500

Mobitel: ++385(0)91-335-7301

E-mail: info@studiobar.info

Dodatni e-mail: studiobar365@gmail.com

Dodatni e-mail: studiobar@zoho.com


Ukoliko želite postaviti upit o proizvodima ili napisati komentar, molimo Vas da to obavite putem sljedeće forme:


Kontakt
Vijesti

Pet točaka ZA neslaganje s rastom PDV-a

19.11.2016. 1. HRVATSKA ĆE IMATI NAJVEĆE FISKALNE I PARAFISKALNE NAMETE NA UGOSTITELJSTVO U SVIJETU Sve zemlje u našoj okolici drže PDV na ugostiteljske usluge ispod 13%, npr.: Italija 10%, Malta 7%, Španjolska 10%, Turska 8%, Grčka 13%, Austrija 10%, Cipar 9%, Slovenija 9%, itd. 2. ZAKON O POVEĆANJU PDV-a U UGOSTITELJSTVU RUŠI STRATEGIJU TURIZMA Strategijom turizma za razdoblje 2013. – 2020. godine, koju je jednoglasno izglasao Sabor Republike Hrvatske, određeno je da će stopa PDV-a iznositi 10% na turizam i ugostiteljstvo. 3. ZAKON O POVEĆANJU PDV-a U UGOSTITELJSTVU U POTPUNOSTI JE SUPROTAN DIREKTIVI EU „U interesu je država članica da se one ekonomske aktivnosti koje građani mogu sami obaviti bez angažmana stručnjaka trebaju manje oporezovati kako bi se stimuliralo stanovništvo na prepuštanje takvih aktivnosti profesionalcima, a u svrhu povećanja zaposlenosti i povećane razine ekonomske aktivnosti “ 4. SMANJENJE ZAPOSLENOSTI Nakon što je u posljednje 3 godine smanjena stopa PDV-a, povećan je broj zaposlenih u ugostiteljstvu za 10.171 novozaposlenih osoba, a broj trgovačkih društava povećan je za 2.046. 5. SMANJENJE ULAGANJA U 2016. godini ulaganja rastu 36% te iznose oko milijardu kuna, međutim ulaganja u ugostiteljstvo će zamrijeti nakon povećanja PDV-a u ugostiteljstvu

U TIJEKU JE RASPRODAJA ZALIHA U STUDIO BARU. POPUSTI DO 50%.

18.11.2016. NA RASPRODAJI SE NALAZE PROIZVODI OD PORCULANA KOJI IZLAZE IZ PONUDE , OPREMA ZA PIZZERIJE KOMPLETNO I PEĆI I MIJEŠALICE I LOPATE ZA PIZZU, RAZNI RASHLADNI UREĐAJI I JOŠ MNOGO TOGA. POPUSTI SU OD 10 PA SVE DO 50%.

Hrvatska dobiva prvo Udruženje hostelijera!

18.11.2016. Njegovim osnivanjem prepoznajemo hostele kao vrijednog dionika turističkog tržišta, koji može plasirati jedinstvenu ponudu i biti jedan od nositelja razvoja destinacijske turističke ponude. Svrha Udruženja hostelijera pri HGK strukovno je organizirati i povezati članice iz ove djelatnosti i unaprijediti njihove interese institucijom HGK po pitanju zakonodavnog okvira, kategorizacije, edukacije, promocije te u drugim područjima za koje članice iskažu potrebu i interes – poručuju iz Hrvatske gospodarske komore.

PDV na ugostiteljske usluge sa 13 na 25 posto?!

17.11.2016. Nakon najava mogućnosti zabrane pušenja i na terasama, stigao je novi udarac na hrvatske ugostitelje. Ugostitelji su šokirani najavom ministra financija Zdravka Marića kako će za usluge u ugostiteljstvu (pripremanja hrane i obavljanje usluga prehrane u ugostiteljskim objektima te pripremanje i usluživanje bezalkoholnih pića i napitaka, vina i piva u tim objektima) od 1. siječnja 2017. godine stopa PDV-a skočiti sa 13 na 25 posto .

Porezna uprava izdala je novi priručnik o fiskalizaciji

03.05.2015. Jeste li obvezni ispostavljati račune za prodana dobra ili obavljene usluge, ili možda želite provjeriti je li račun što Vam je ispostavljen prijavljen Poreznoj upravi? Ovo su temeljna pitanja na koja odgovara novi priručnik o fiskalizaciji, u izdanju Porezne uprave. U njemu su pojašnjene obveze svih obveznika fiskalizacije. Ako i nakon što se priručnik pročita ostanu neke nejasnoće, dodatna pojašnjenja mogu se potražiti na internet stranicama Porezne uprave – na web adresi www.porezna-uprava.hr

Kušaonice postaju ugostiteljski objekti

03.05.2015. Na temelju Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti objavljen je Pravilnik o izmjeni i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupine „Restorani“, „Barovi“, „Catering objekti“ i „Objekti jednostavnih usluga“ kojim se omogućuje registracija Kušaone. »Kušaonica – ugostiteljski objekt u kojem se uslužuju vina i/ili druga pića i/ili prehrambeni proizvodi, u svrhu prezentacije, degustacije i prodaje, uz koje se mogu u manjim količinama usluživati i drugi s njima nadopunjujući proizvodi«.

SLATKI GUŠTI - 4. Festival slastica

06.04.2015. Od 08. do 16. travnja, najljepši zagrebački park Zrinjevac postat će novi dom najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica. Slatka šetnica okupit će najbolje izlagače pa svi posjetioci moći uživati u raznovrsnoj ponudi slastičarnice Vincek, Amelie, Cukeraj, Le kolač, Torte i to, Manaske, Aida, Sora i Lokum. Cyber funk caffe i Jaffa su tu da sve prisutne osvježe svojim prirodnim sokovima i smoothie napitcima, a za ljubitelje vrhunskih vina dolaze vinarije Dornberg, Vinolicious, Sora i Kupilek te voćne i čokoladne rakije Al Kaprone.

Doživite Amsterdam u središtu Zagreba

29.03.2015. Tijekom nešto više od dva tjedna, od 8. do 25. travnja popularni Babbar u Petrinjskoj 7 postaje mjesto na kojem će se moći uživati u svemu najboljem što Amsterdam nudi. Tulipani, klompe, bicikli, vafli, vrhunsko pivo, glazba i zabava – sve to i još niz iznenađenja naći će se na Pop up Amsterdamu.

Radionice pripreme mesa istarskog goveda

29.03.2015. Edukacijski gastronomski centar Istre – Gortanov Brijeg organizira radionice pripreme mesa istarskog goveda. Zaljubljenici u gastronomiju imat će priliku sudjelovati na radionicama koje će se održati u dva termina – 3. travnja i 17. travnja 2015.

Studio bar izlaže na novom sajmu AdriaticGastroShow Spaladium arena Split

31.01.2015. Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete na Međunarodnom festivalu gastronomije i turizma ADRIATIC GASTRO SHOW koji se po prvi puta održava u Splitu, u novoizgrađenoj Spaladium Areni. Od 19. do 22. veljače 2015. godine, gdje će STUDIO BAR predstaviti nekoliko novih i fantastičnihproizvoda,... Radujemo se vašoj posjeti.

© copyright 2008. STUDIOBAR d.o.o.    |     razvio ioz